HAGLOF Prirastni sveder www.1meritev.si

GOZDARSKA SEKIRICA ESTWING

Kategorije Proizvajalci AMA LASERBMIBOSCHBRUNTONEstwingGarminHAGLOFK&RKroeplinMitutoyoNestleRite in the RainSOKKIASOPPECSUUNTOTOPCONTovarna meril KOVINE
Vpišite vaš epoštni naslov
za prejemanje naših novičk:
Nahajališče: / 1meritev / INTERNET  Trgovina / GOZDARSTVO / Prirastni svedri
HAGLOF Prirastni sveder

HAGLOF Prirastni sveder
Večja slika Večja slika

Haglof gozdarski prirastni sveder

 Dolžina svedra od 100 do 1.000m
 2- ali 3- vijačni vrezni navoji svedra
 Premeri izvrtaka sredice 4,3mm in 5,15mmPrirastni sveder HAGLOF

HAGLOF prirastni sveder gozdarski

HAGLOF je največji proizvajalec prirastnih svedrov. Haglof prirastni vrtalniki so na voljo v najrazličnejših modelih, dolžinah, premerih in velikostih jedra.

Prirastni svedri Haglöf so izdelani iz visokokakovostnega švedskega jekla, premazani s teflonskim PTFE premazom, kateri ščiti vrtalni del svedra pred korozijo in smolo, ter zmanjšuje trenje. Trden cevasti prirastni sveder zagotavlja enostavno vrtanje in odstranitev svedra iz drevesa. Prirastni sveder Haglof je zasnovan za najtežje pogoje dela in enostavne odvzem izvrtane sredice iz lesa. 

Gozdarski prirastni sveder Haglof borer

Prirastni sveder HAGLOF gozdarski

Haglof Prirastni sveder
 
Prirasten sveder  je klasičen instrument za zbiranje hitrih in zanesljivih rezultatov pri oceni starosti, prirastka in trdnosti dreves. Prirastni svedri se uporabljajo tudi za preverjanje propadanja, nadzor onesnaževanja, gostoto lesa, nadzor prodiranja kemikalij v lesno maso,...

  Prirasni sveder HAGLOF vzorčenje na terenu
Haglof prirastni sveder  je v gozdu najpogosteje uporabljen instrument, s katerim odvzamemo lesene izvrtke, ki nas učijo o zgodovini dreves in celotnega gozda. Leseni izvrtki iz drevesnega stebla ali panja nam pokažejo podobno sliko posekanih dreves. Prirastni svedri Haglöf so na voljo v različnih velikostih, dolžinah, modelih, različicah in premerih jedra za vse vrste lesa in dreves. Prirastni svedri Haglöf so izdelani iz visokokakovostnega jekla s PTFE prevleko katera ščiti sveder pred rjo in smolo, ter za zmanjšanje trenje pri vrtanju.
.
HAGLOF prirastni sveder
.
...Prirastni sveder Haglof vključujejo ročaj, vrtalni del zaščiten s PTFE teflonsko prevleko in ekstraktor. Prirastni sveder Haglof je izdelan iz visokokakovostnega jekla. Značilna modra barva ročaja je dobro vidna v gozdu. Vsi ročaji za vrtanje so podvrženi individualni kontroli kakovosti, tako se zagotovi trajnost in natančno prileganje. Zaporna vrtalna naprava je preizkušena, da zdrži visok pritisk. Vrtalni del - sveder je prevlečen s PTFE zaščito katera zmanjšuje trenje pri vrtanju. Premeri sredice izvrtka so 4,35 mm ali 5,15 mm z 2- ali  3-vijačnim navojem. Na voljo so dodatni premeri sredice 10mm in 12 mm v različnih dolžinah. Standardni premer in navoj jedra je 5,15mm in 3-vijačni navoj, najpogosteje se uporablja dolžine vrtalnikov 250, 300 in 400 mm. Premaz PTFE upočasni korozijske procese najučinkovitejši način, tako se izognemo koroziji v največji meri. Pomembno je čiščenje vrtalnega dela po uporabi, sušenje in mazanje z oljem, kar pripomore k daljši življenjski dobi prirastnega svedra.
.

Dolžine: Haglof prirastni svedri so na voljo v dolžinah od 100 mm do 1000 mm. Da dosežemo najboljše vzorčenje, mora biti prirastni sveder zavrtan približno do polovice premera drevesa.

Prirastni sveder HAGLOF

Premeri izvrtka sredice: Standardni premeri izvrtka sredice Haglof prirastnih svedrov so 4,3 mm in 5,15 mm. Vrtalniki z velikim premerom 10mm in 12mm jedra se pogosto uporabljajo za merjenje dolžine vlaken lesa in za kvantitativne analize, kjer so potrebni večji vzorci.

HAGLOF prirastni sveder borer premer

Navoj: Haglofove inkrementne luknje so 2- ali 3-vijačne. Dvovijačni prirastni svedri so primerni za trdi les in globlje prodirajo v drevo. 3-vijačni prirastni svedri hitreje prodirajo v deblo in so primerni za večino vrst lesa.
HAGLOF prirastni sveder Navoj
.
Pri vrtanju v deblo drevesa je potrebno čim prej odstraniti prirastni sveder iz debla. Drevo takoj začne s procesom zapiranja luknje v steblu in les se hitro razširi, ter tako lahko onemogoča odstranitev prirastnega svedra.
 
Uporaba HAGLOF prirastnega svedra:
  • Nadzor prirastka, starosti in rasti dreves 
  • Opazovanje povečanja / zmanjšanja onesnaževanja okolja
  • Nadzor preteklih in sedanjih vodnih virov in kakovosti zraka
  • Odkrivanje bolezni v lesu, propadanja in nadzor nad deležem pokvarjenega lesa 
  • Vpliv na kakovosti podtalnice 
  • Redni pregledi kakovosti, gostote in starosti lesenih zgradb, telefonskih stebrih in drevesih, da bi preprečevanje nepredvidenih nesreč in varovanje premoženja 

Št. izdelkov: 0
Cena: 0,00 €

Poglejte v košarico
MARKIRNI SPREJI
SOKKIA Prodaja in Servis

TOPCON SOKKIA SLOVENIJA

Akcija - prihranite z nakupom po nižji ceni
     NAKUP na OBROKE

DINERS nakup na OBROKE

TELEFIX z merilnim kjunom
Ostali artikli v tej kategoriji:

GRADBENIŠTVO  / GOZDARSTVO / GEOLOGIJA  / GPS / STROJNIŠTVO  / OKOLJE  / Pogoji poslovanja  /  Podjetje  /  Kje smo /

                                         TOBO'S trgovina d.o.o. , Ljubljana , Celovška 53, 1000 LJUBLJANA ,
Tel (01) 43-32-333 , (01) 43-38-426| Fax (01) 43-32-333 |  E-pošta |

Vse cene vključujejo DDV in veljajo ob potrditvi naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Na spletni tgrovini 1MERITEV si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične, oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite na info@1meritev.si . Slike so lahko samo simbolične in ne odsevajo vedno dejanskega stanja, za kar na odgovarja spletna trgovina


www.1meritev.si - vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani in spletno gostovanje www.normstudio.si