HAGLOF Vertex Laser VL5 Laserski višinomer www.1meritev.si

Merilna oprema za GOZDARSTVO, Gozdarske mere, gozdarski metri, laserski razdaljemerji

Kategorije Proizvajalci AMA LASERBMIBOSCHBRUNTONEstwingGarminK&RMitutoyoNestleRite in the RainSOKKIASOPPECSUUNTOTOPCONTovarna meril KOVINE
Vpišite vaš epoštni naslov
za prejemanje naših novičk:
Nahajališče: / 1meritev / INTERNET  Trgovina / GOZDARSTVO / Gozdarski elektronski meter
HAGLOF Vertex Laser VL5 Laserski višinomer

HAGLOF Vertex Laser VL5 Laserski višinomer
Večja slika Večja slika

Haglof VERTEX Laser VL5 razdaljemer in višinomer

 Domt do 999m
 Merjenje višine dreves na strmih pobočjih
 prostorsko BAF merjenje v kroguVertex Laser VL5 Laserski višinomer HAGLOF

Gozdarski višinomer Haglof VERTEX Laser VL5

Haglof Vertex Laser VL5 gozdarski višinomer je najboljša kombinacija merilnih tehnologij v enem inštrumentu. Vertex Laser VL5 združuje tehnologijo ultrazvočnega in laserskega načina merjenja razdalj do dolžine 999m. Vertex Laser VL5 ročni razdaljemer uporabljamo na vsakem terenu: v gozdu kjer je slaba vidljivost se uporablja ultrazvok, kjer je pogled neoviran pa se uporablja laserski način merjenje. Haglof Vertex Laser VL5 je edinstven merilnik za merjenje daljnovodov (višina žiče, poves žic med stebri in oddaljenost dreves od daljnovoda ). Gozdarski višinomer Vartex Laser VL5 ima vgrajen SPP,  BLUETOOTH in infrardeči vmesnik za prenos meritev v računlnik ali v elektronsko gozdarsko mero.

                      Gozdarski višinomer Haglof VERTEX Laser VL402

VERTEX Laser VL5 je robusten merilni inštrument za merjenje višine in dolžine namenjen za veliko paleto uporabnikov. Enkratna kombinacija laserske in ultrazvočne tehnologije nudi idealno rešitev za meritve na različnih terenih. VERTEX Laser VL5 izmeri razdaljo in višino v strmih pobočjih, pod ali nad merjenim objektom, v gozdu z gosto podrastjo, iz velike oddaljenosti ali pod daljnovodom izmerimo višino in poves električne žice daljnovoda.

V gozdu, kjer je visoko grmovje in je vidljivost otežena za izmero višine dreves ali če je vidljivost ustrezna drevo pa je nagnjeno in ni vodoravno, ali stojimo na strmem pobočju pod drevesom uporabimo ultrazvočno tehnologijo merjenja tako, da pritrdimo transponder T3 na ciljano drevo, stopimo korak nazaj dokler ne vidimo vrh drevesa in s pomočjo navzkrižnega viziranja je višina drevesa izmerjena in prikazana na zaslonu. Ko je pogled neoviran bomo iz enega stojišča s lasersko tehnologijo merjenja izmerili višino objektov, dreves, daljnovodov,..

Gozdarski višinomer HAGLOF VETREX IV gozdarski višinomer

Haglof Vertex Laser VL5  gozdarski višinomer je instrument s katerim natančno izmerimo višino, oddaljenost in vodoravno do željene točke v gozdu. Razdaljemer Vertex Laser VL5 z ultrazvočnim sistemom merjenja skozi grmičevje idealno opravi meritev tam kjer so ostali merilci nemočni. Vertex Laser VL5 ima vgrajen BLUETOOTH oddajnik ki omogoča brezžični prenos meritve in v elektronsko gozdarsko mero ali v računalnik.
 
Haglof Vertex Laser VL5  višinomer s katerim hitro in enostavno merimo oddaljenost in višino dreves v kombinaciji s sprejemnikom -transporderjem T3 kateri je ob deblu, na deblu ali v središču merilnega zemljišča za merjenje vzorčnih ploskev.

                Haglof BAF funkcija prostorsko merjenje
Haglof Vertex Laser VL5 je idealen instrument za merjenje vzorčnih ploskev. Delo z Vertex Laser VL5 gozdarskim višinomerjem je enostavno in zagotavlja veliko natančnost. Z vgrajeno BAF funkcijo izvedemo prostorsko merjenje v krogu.
.
  .
BAF funkcija omogoča prostorsko merjenje v okroglih vzorčnih ploskvah tako, oddaljenost drevesnih stebel in horizontalni kot v krogu merjenja. Meritev lahko izvedemo tudi, če gosta podrast ne omogoča neposredne vidljivosti.
  
Merjenje električnih žic VERTEX LASER gozdarski višinomer
Merjenje električnih daljnovodov
Z Haglof Vertex Laser VL5 višinomerjem bodo uporabniki pridobili natančne meritve električnega daljnovoda. S pomočjo laserske tehnologije merjenja bomo iz enega stojišča izmerili vse želene komponente daljnovoda - višina električne žice, višina stolpa, oddaljenost med električnimi stebri,...

Haglof VERTEX višinomer poves električnih žic

 
Povešanje električnih žic daljnovodov
Haglof Vertex Laser VL5 višinomer premore funkcijo za izračun povesa električne žice v daljnovodu.
Haglof VERTEX opozorilo pred porusitvijo drevesa na daljnovo
Funkcija opozarjanja rušenja drevesa
Haglof Vertex Laser VL5 višinomer ima vgrajeno funkcijo za izračun nevarnosti drevesa ob morebitni zrušitvi. Ko drevo ob trasi preseže varno višino v rasti lahko ob porušitvi poškoduje daljnovod. 
Merjenje daljših razdalj
Haglof Vertex Laser VL5 je idealen razdaljemer za merjenje dolgih razdalj, za razdalje daljše do 400 metrov uporabimo odbojno tarčo. Za lažje ciljanje služi LED rdeč merilni križ v merilcu z 1x povečavo.
Lasersko skeniranje in prenos podatkov
Za oddaljene in ozke predmete, kot so električne žice na daljnovodu uporabimo poseben način merjenja - Lasersko skeniranje. Ob vklopu funkcije instrument samostojno izvede več meritev, dokler ne najde točnega položaja žice, da izvede natančno meritev. Haglof Vertex Laser VL5 ima vgrajen BLUETOOTH oddajnik ki omogoča brezžični prenos meritve in v elektronsko gozdarsko mero ali v računalnik.
 
Haglof Vertex Laser VL5 hypsometer za razliko od merskih trakov, laserskih metrov z ultrazvočno tehnologijo deluje tudi če pogled na referenčno točko ni jasen. Ultazvok izbere najkrajšo pot okoli grmov ali drugih ovir. Višine se izračunavajo trigonometrično s pomočjo kotov in dolžin, Vertex IV samodejno predpostavlja, da je merilni objekt postavljen pravokotno na tla.
Haglof VERTEX IV višina drevesa
Merjenje višine drevesa z razdaljemerjem Vetrex Laser VL5 in transporderjem T3 na podlagi trigonometrije. Transporder T3, kateri vrača signal v razdaljemer Vertex IV je potrebno nastaviti na višino od tal, katera je nastavljena v meniju razdaljemera Vetrex IV ( 1,3m). Višino izmerimo z viziranjem na navidezno vrhnjo točko drevesa.
Višina drevesa merjena na pobočjuVišina poševnega drevesa
Merjenje višine drevesa na pobočju, ko je naše stojišče nižje od rastišča drevesa in napačno izmerjena višina drevesa zaradi predpostavke, da drevo raste navpično.
 
Haglof Vertex Laser VL5 gozdarski višinomer izmeri razdaljo s pomočjo ultrazvoka. Obseg ultrazvočnega žarka se zaradi spremembe vlage, temperature ali zračnega tlaka spreminja, zato je pred vsakim delom potrebno Merilec Vertex Laser VL5 kalibrirati. Pogrešek pri merjenju lahko dosega 2cm / ºC.
Primer: Vertex Laser VL5 v žepu delavne obleke je izpostavljen 15 ºC, zunanja temperatura je -5 ºC, izmerjena razdalja 10m je v resnici 10,4m .
  

Haglof VERTEX IV Transponder T3Haglof VERTEX Adapter 360 gozdarski višinomerHaglov trasirka za gozdarski višinomer
Transponder T3 Aktivni ultrazvočni sprejemnik - transponder T3 z možnostjo pritrditve na deblo drevesa. Naloga transponderja T3 je, da sprejema odbite signale pri avtomatskem merjenju oddaljenosti in višine drevesa, z možnostjo odboja žarkov do 60º vertikalnega kota. Z zvočnim opozorilom signalizira vzpostavo in prekinitev povezave
Adapter 360º za T3 Za merjenje razdalj v primerjalnih krogih in kontrolo debeline drevesnih debel. Transponder T3 se pritrdi na adapter, kateri se fiksira na enonožno teleskopsko stojalo - trasirko. Na ta način je omogočeno merjenje premera in oddaljenost debel dreves v merilnem področju horizontalnega kota 360º
Teleskopski stativ za Adapter 360º in Transponder T3
Enonožni teleskopski stativ - trasirka je nepogrešljiv pripomoček za krožna merjenja in za samostojno delo brez pomoči sodelavcev. Višina teleskopske trasirke se lahko prilagaja v razponu od 65 do 140cm. Teža enonožnega stativa - trasirke je 220g.
Haglof VERTEX IV 360 gozdarski višinomer s transponderjem

Tehnični podatki Haglof Vertex VL5 gozdarski višinomer:

Domet: 0 - 999m
Zalon: LCD 100×60pixel
Resolucija: 0,1m
Razpon merjenja kota: -55° do 85°
Resolucija:

 0,1°

Oddaljenost Transporderja: 30m ali več v dobrih pogojih
 20m na 360° Adapterju
Natančnost: 1% ( boljša natančnost ob sprotni kalibraciji)
Delavno območje: -20° do 45°
Odpornost: IP67, odporen na vodo in prah
Vrata: Bluetooth, IR, serijski port
Format podatkov: Nmea ali Ascii
Spomin: 2000 meritev
Frekvenca ultrazoka: 25kHz
Napajanje: Vgrajena polnilna Li-ion 3,7V baterije (cca. 9000meritev)
Dimenzije: 93 x 63 x 72mm / Teža 234g
Transponder T3
Napajanje: Baterijsko 1 x AA
Dimenzije: Premer 70mm / Teža 85g
Gozdarski višinomer Haglof VERTEV Laser VL5 pakiranje

Pakiranje VERTEX Laser VL5 komplet:

- Vertex Laser VL5 višinomer
- Transponder T3
- Adapter 360º
- Teleskopski stativ ALU
- Navodila za uporabo
- Kompakten transportni kovček

Haglof Vertex laserski meterCena:
3305,00 €

Dobavljivost: 14 dni
Garancija: 12 mesecev
V košarico
V košarico
Cena:
3305,00 €

Dobavljivost: 14 dni
Garancija: 12 mesecev
V košarico
V košarico

Št. izdelkov: 0
Cena: 0,00 €

Poglejte v košarico
MARKIRNI SPREJI
SOKKIA Prodaja in Servis

TOPCON SOKKIA SLOVENIJA

Akcija - prihranite z nakupom po nižji ceni
     NAKUP na OBROKE

DINERS nakup na OBROKE

TELEFIX z merilnim kjunom
Ostali artikli v tej kategoriji:

GRADBENIŠTVO  / GOZDARSTVO / GEOLOGIJA  / GPS / STROJNIŠTVO  / OKOLJE  / RAČUNALA  / Pogoji poslovanja  /  Podjetje  /  Kje smo /

                                         TOBO'S trgovina d.o.o. , Ljubljana , Celovška 53, 1000 LJUBLJANA ,
Tel (01) 43-32-333 , (01) 43-38-426| Fax (01) 43-32-333 |  E-pošta |

Vse cene vključujejo DDV in veljajo ob potrditvi naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Na spletni tgrovini 1MERITEV si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične, oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite na info@1meritev.si . Slike so lahko samo simbolične in ne odsevajo vedno dejanskega stanja, za kar na odgovarja spletna trgovina


www.1meritev.si - vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani in spletno gostovanje www.strani.com